top of page

Westbroek leeft met de natuur

Lezingen over water vasthouden in de tuin en groene daken, maar ook een plantjesmarkt en een fototentoonstelling.


Van 7 tot 16 oktober is de week van de duurzaamheid. De gemeente De Bilt doet volop mee en de werkgroep Biodiversiteit in Westbroek wil het onderwerp ook in de eigen kern onder de aandacht brengen. Om het een beetje praktisch te houden gaan we kijken wat U kunt doen rond uw eigen huis en in uw eigen tuin. Het geheel wordt omlijst met een fototentoonstelling en plantjesmarkt.


Op zaterdag 8 oktober 2022 om 10.30 uur bent u van harte welkom in het Dorpshuis in Westbroek, Pr. Christinastraat 2 3615 AG Westbroek.


Het eerste onderwerp is water in de tuin en het vasthouden van water. Vanaf 10.45 uur zal Jeanine van Bree (van de Natuur en Milieu federatie Utrecht) vertellen wat je zelf kunt doen om water vast te houden en waarom dat zo belangrijk is.


Het tweede onderwerp is groene daken. Vanaf 11.30 uur praat Peter Zomer, Groenpand en inwoner van Westbroek, over de mogelijkheden van groene daken. Westbroek heeft al een paar mooie voorbeelden, maar kun je er ook zelf iets aan doen?


Fototentoonstelling

Ook de fototentoonstelling: “Westbroek leeft met de natuur” is te bezichtigen. Het zijn foto’s van Westbroekers, aangevuld met uitspraken waarin ze uitleggen waarom dit hun favoriete stukje natuur is. Enkele werkgroep-leden hebben de afgelopen twee jaar deze foto’s verzameld. Het zijn 80 uiteenlopende foto’s, met schapen, ooievaars en zelfs een steenuil. Misschien ziet u wel een foto van uw eigen tuin!


De afdeling Groei en Bloei De Bilt verzorgt de plantjesmarkt. Lekker kijken of er nog leuke stekjes zijn.


Wij zien u graag op 8 oktober.

Werkgroep Biodiversiteit Westbroek.

58 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page