top of page

Westbroek leeft met de natuur!

De Werkgroep Biodiversiteit Westbroek overlegt met andere Westbroekers over de natuur en hoe je die kunt stimuleren. Keer op keer bleek dat daarvoor in het dorp veel interesse is en dat de dorpsbewoners daarmee ook volop aan slag zijn. De een legt in de eigen tuin een strook met wilde bloemen aan, de ander legt een sedumdak op zijn schuur. Weer anderen bewonderen de zwaluwen in de zomer of genieten gewoonweg van het uitzicht over de weilanden. 

In 2021 wil de werkgroep in een fotoproject gaan vastleggen hoe de Westbroekers genieten van de natuur, in de eigen tuin of op een andere plek in het dorp. ‘Kijk dus niet vreemd op als we in het komend jaar gaan vragen of we een foto van uw mooie, speciale plek mogen maken, alles natuurlijk in goed overleg. Spontane aanmeldingen voor een foto zijn zeker ook welkom’, meldt Willem Muis. De verzameling zal getoond worden op de website van het dorpsberaad Westbroek en we hopen er ook een echte fysieke tentoonstelling van te kunnen maken. Daarvoor wordt nog gezocht naar fondsen. Wilt u een bijdrage leveren aan het project, meld u dan aan bij Willem Muis.

Met bijdragen van: 

Flori Smink (speciale dank voor opmaak van foto’s en tekst), Kees Wijnen, Frank van Waert, Aagje en Piet van der Linden, Agaath en Kees Seldenrijk, Chris Barkmeijer, Kees Hasenaar, Christianne en Rutger Hennipman, Kees Dorrestijn, Rob en José Schuller, Teuni en Herman Böcker, Metha en Martin Smit-Smitt, Wil Bouwman, JanKees Vendrik, Marjan Vendrik, Erica Lam, Karien Scholten, Kees Schuurman, Annie Kalisvaart, Marja en Jaap Kalisvaart, Wim Wijnen, Yvonne Mathot, Marjolijn Delver, Willem Muis, Peter Zomer, Domenique Zomer, Suzan Sijmonsma, Annemieke Keijzer, Ruud van den Hoek, Lies Roeks en Paul de Rooij, Bep Gaasenbeek, Gé Tine en Nico van der Toom, José Stortelder, Tine van Werven, Wim en Marianne Baas, Willem Kleinjan, Antoinette Verhoef, Hiemke Knijn, Diet Rademaker, André Laarakker, Reina en Henk van de Broek, Gerard van Wingerde, Agaath van Klaren 

bottom of page