top of page

Werkgroep Biodiversiteit Westbroek

Bloemrijke entrees voor het dorp maken is één van de speerpunten van de werkgroep Biodiversiteit Westbroek. Door de coronamaatregelen konden we het voorjaar niet aan de slag, maar dat gaan we dit najaar goed inhalen.


In het afgelopen half jaar hebben we meerdere keren overleg gehad met de gemeente en zijn er een aantal stappen gezet. De Stichting KIEM heeft ons voorzien van subsidie om de plannen te realiseren. De gemeente heeft begin september voor het maaien van de bermen in het dorp gezorgd, Cor Bouwman zal de grond bij de entree van het dorp op de Huydecoperweg (grofweg vanaf het bord Westbroek tot aan het dorpshuis) wat los maken zodat wij stukken kunnen gaan inzaaien met geschikt bloemrijk biologisch zaad. Ook op de Korssesteeg wordt de grond los gemaakt; daar gaan we biologische bollen poten, onder andere tulpen, verschillende soorten narcissen, sterhyacinten en sneeuwroem.


Het zaaien en poten zal op 3 en/of 10 oktober plaatsvinden van tussen 10.30 en 13.00 uur. We kunnen daarbij nog wel wat handjes gebruiken. Wil je meehelpen, meld je dan aan (in verband met Corona hebben we een maximaal aantal deelnemers): 06-10333054.


In november zullen we de ‘wal’ aan het begin van de Insteekweg gaan beplanten met onder andere bottelrozen, sleedoorn, hondsroos, hazelaar, egelantier en vlier (biologisch plantgoed). We hopen hiermee een fraaie, kleurrijke entree te krijgen, goed voor mens en dier.


En in december gaan we de eerder geplaatste vogelhuisjes controleren en schoonmaken. Als alles meezit kunnen we dan ook nieuwe vogelhuisjes op gaan hangen in samenwerking met de ANV en de zorgboerderij Nieuw Toutenburg.


Wil je meer weten? Neem dan contact op met de contactpersoon Yvonne Mathot: 06-10333054


Een mooie bloeiende berm: Volgend lente misschien ook in Westbroek?

143 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page