top of page

Planning werkzaamheden evenemententerrein Westbroek

De start van de grondwerkzaamheden op het evenemententerrein zal plaatsvinden in de week van 21 februari 2022 (mits het weer dit toelaat). Er wordt gestart met het aanleggen van de natuurvriendelijke oever, hiervoor wordt de oever over een gedeelte flauw afgegraven. Verschillende dieren kunnen daardoor makkelijk in en uit de sloot komen en er ontstaat een stukje ondiep water waarop verschillende waterplanten en oeverplanten zich kunnen gaan vestigen.


De grond die hierbij vrij komt wordt in een dunne laag over het achterste deel van het terrein verspreid. Dit geeft de mogelijkheid om het met een bloemrijk, geschikt (biologisch) zaadmengsel in te gaan zaaien waardoor er een mooie start gegeven kan worden aan een bloemenweide.


Op het achterste deel en langs het hek van de tennisbaan worden struiken aangeplant als hazelaar, vlier, kornoelje, hondsroos, klimop, kamperfoelie en egelantier. Deze bloeien in verschillende periode zodat onder andere de wilde bijen en hommels hier hun voedsel kunnen vinden. Ook geven de struiken bessen en noten voor de vogels en bieden ze schuil en nest mogelijkheden. Het planten zal in maart/april uitgevoerd worden door de werkgroep Biodiversiteit, in samenwerking met de school.


foto van H2O waternetwerk

47 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page