top of page

INFORMATIEBIJEENKOMST OPERATIE STEENBREEK DE BILT

Bijgewerkt op: 4 okt. 2020


Beste betrokken bewoners,


Hierbij willen wij jullie informeren over de Informatiebijeenkomst Operatie Steenbreek De Bilt De werkgroep Steenbreek organiseert op dinsdag 21 januari 20:00 uur in de Overvechtzaal van het HF Witte centrum in de Bilt een informatiebijeenkomst over operatie Steenbreek en hoe iedere tuinbezitter hieraan kan bijdragen. Wethouder Brommersma (Duurzaamheid, Natuur en Milieu) zal de avond openen. Tijdens deze informatiebijeenkomst krijgt u informatie over het belang van tuinen voor het klimaat en praktische tips over hoe u dit in uw eigen tuin kunt toepassen. U kunt zich tijdens deze avond ook aanmelden om in de komende maanden, met ondersteuning van de werkgroep, een concreet plan te maken voor het ontstenen van uw eigen tuin. Vooral in stedelijk gebied heeft klimaatverandering consequenties. Te veel bestrating in tuinen zorgt voor problemen tijdens hoosbuien én bij aanhoudende droogte of hitte. Versteende tuinen bieden geen ruimte voor nuttige dieren. Operatie Steenbreek wil iedereen in Nederland enthousiasmeren om de tuin te vergroenen en zo bij te dragen aan een klimaatbestendige, gezonde en groene leefomgeving. De vrijwilligers van Groei & Bloei afdeling De Bilt en IVN-afdeling De Bilt e.o. en gemeente De Bilt hebben de handen ineengeslagen in de werkgroep Operatie Steenbreek De Bilt. We zetten ons in om bewoners te informeren en te motiveren om:

  1. in eigen tuin regenwater zoveel mogelijk te laten infiltreren en zo wateroverlast te voorkomen

  2. de biodiversiteit te verbeteren door het aanplanten van groen en bomen, die aantrekkelijk zijn voor o.a. bijen, vlinders en vogels.

Iedere tuin op zich is een druppel op een gloeiende plaat, maar het enorme oppervlak van alle tuinen bij elkaar maakt wel veel verschil!

Aanmelden Wilt u via info@bilt.groei.nl laten weten dat u op 21 januari aanwezig zult zijn? Dan weten we op hoeveel mensen we kunnen rekenen.


25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page