top of page

Na 20 jaar weer burendag in de nieuwbouw van Westbroek

Veertig jaar geleden werden de eerste huizen gebouwd en had de wijk de naam ’Opperend’.

In de eerste 20 jaar waren er regelmatig buurtbijeenkomsten en elk jaar een dag dat er met elkaar werd gewerkt, die werd afgesloten met een BBQ of borrel. De wijk zag er dan weer tip top uit.

Burendag op Corona-afstand; niet iedereen kon op de foto.

Dit jaar hebben 3 initiatiefnemers de handen ineen geslagen om in de wijk mee te doen met Burendag. In verband met Corona werd het klein gehouden, maar desondanks werd het een succes. Er waren 20 volwassenen en ongeveer 10 kinderen. De start was om 10 uur met koffie, thee of limonade met iets lekkers. Daarna werden in groepjes de twee speelpleinen schoongemaakt en van onkruid ontdaan. Ook heeft een groepje het zwerfvuil in de wijk verzameld.

Tenslotte is het plantsoen, tegenover de vijver bij de bankjes, ontdaan van verwilderde heesters en onkruid. Op zaterdag 24 oktober worden in dat plantsoen - in samenwerking met de werkgroep biodiversiteit - 1000 bloembollen geplant. Het afgelopen jaar heeft de gemeente in deze wijk geïnvesteerd in meer groen en nu gaan de bewoners zelf daar meer kleur aan geven.

Rond 12.30 uur keken de deelnemers terug op een fijne ochtend met gezelligheid en een goed resultaat. Volgend jaar is Burendag op 25 september!


Verwilderde heesters verwijderen.

47 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page