top of page

Informatieavond Voorontwerp Omgevingsvisie De BiltOp 28 maart 2023 organiseert de gemeente De Bilt voor de bewoners van Groenekan, Westbroek, Maartensdijk en Hollandsche Rading een informatieavond in Het Dorpshuis Westbroek. De avond begint om 19u30 (inloop) en duurt tot ca 21u30. Het programma start om 20u00. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Tijdens de avond wordt het Voorontwerp-Omgevingsvisie toegelicht en is er ruimte om vragen te stellen en/of opmerkingen aan te leveren. U kunt zich voorbereiden door dit document te bestuderen:

Voorontwerp-Omgevingsvisie
.pdf
Download PDF • 47.68MB

Kernwaarden en thema's Voorontwerp-Omgevingsvisie

Drie kernwaarden staan in dit toekomstbeeld centraal:

  • We kunnen allemaal meedoen

  • We wonen hier fijn

  • We kunnen hier prettig werken en winkelen

Per kernwaarde zijn er 5 thema’s benoemd die bijdragen aan deze kernwaarde. De thema’s zijn verder uitgewerkt in een koers per kern en voor vier onderscheidende landschappen in onze gemeente.


Voortraject

In 2021 en 2022 heeft de gemeente De Bilt haar bewoners gevraagd input te leveren voor de nieuwe Omgevingsvisie. Het Dorpsberaad heeft toen in samenwerking met de gemeente een dorpsraadpleging georganiseerd, met een enquete en een aantal bijeenkomsten. De opbrengst is vervolgens overhandigd aan de gemeente. Inmiddels heeft de gemeente De Bilt de opbrengst van alle kernen tezamen uitgewerkt in een Voorontwerp-Omgevingsvisie. Daarin vertelt de gemeente in kaarten en teksten wat het gewenste toekomstbeeld is. Deze versie lijkt al veel op de definitieve omgevingsvisie.


Meer informatie

De omgevingsvisie is een belangrijk onderwerp. Daarom heeft de gemeente een website ontwikkeld waar u alle informatie kunt terugvinden over het proces, de tijdslijnen en de inhoud van de nieuwe Omgevingsvisie voor De Bilt. U kunt zich hier ook inschrijven voor de nieuwsbrief, zodat u op de hoogte gehouden wordt van de laatste ontwikkelingen.

273 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page