top of page

Adviezen woningbouwopgave



"Kunt u op uw oude dag in Westbroek blijven wonen? Of als je later op jezelf gaat wonen of een gezinnetje wilt stichten, is er dan een huis voor je? Laten we eerlijk zijn: als we er geen huizen bij bouwen, zal dat best erg moeilijk worden. Daarom is het nodig om nieuwe woningbouwlocaties te vinden. De grote vraag is: waar ziet u mogelijkheden? En wat betekent dat voor u en voor uw omgeving? Vragen die we graag door ú willen laten beantwoorden. Onze aanpak heet ‘Samen werken aan wonen’. Doet u mee?"

Bovenstaande vraag werd vanuit de gemeente De Bilt gesteld aan alle inwoners, zo ook aan de bewoners van Westbroek. Het Dorpsberaad Westbroek heeft een voorstel voor de gemeente opgesteld waarmee wij een hopen een actieve bijdrage te leveren aan de zoektocht naar mogelijke woningbouwlocaties. Bij het opstellen van dit document hebben wij gebruik gemaakt van de in 2009 opgestelde omgevingsvisie Westbroek: deze is destijds in samenwerking met dorpsbewoners en INBO opgesteld. Veel van de punten die destijds aan bod kwamen, zijn nog steeds actueel. Daarom hebben wij dit bij het opstellen van de lijst met mogelijke woningbouwlocaties in Westbroek deze uitgangspunten aangehouden. Klik hier om het document te bekijken in de browser, of download via de knop hieronder.

Ambitie voor Westbroeks wonen
.pdf
Download PDF • 512KB

Website Gemeente De Bilt

Inmiddels hebben alle dorpskernen hun adviezen opgeleverd aan de gemeente. Een compleet overzicht van de diverse adviezen en toegang tot de kansenkaart, kun je hier terugvinden op de site van de Gemeente De Bilt.


145 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page